Amsterdam Sonrası İzlenimler - PharmaSoft

2022 World Drug Safety Congress Europe için 27-29 Eylül tarihlerinde Amsterdam’daydık. Kongrede, dünyanın dört bir yanından meslektaşlarımız, değerli akademisyenler ve idari yetkililerle tanıştık. Kongrenin en heyecan verici bölümü olan PV endüstrisinin güncel konularına katılmayı özellikle hedefledik. AI teknolojileri, ML ve geliştirmekte olduğumuz yazılım alanlarını içeren güncel bilgileri öğrenme şansı yakalamak firmamız için oldukça faydalı bir fırsattı.

 

World Drug Safety Congress Europe’un ilk günü çoğunlukla PV endüstrisine uygulanan teknolojik gelişmelerle ilgiliydi. İlk konferans Oracle Sağlık Bilimleri’nden Bruce Palsulich tarafından sunulan “Integrating Real-World Data in Your Pharmacovigilance Workflow” idi. Gün, EY’den Heinz-Uwe Dettling’in “Legal Hot Topics in the use of AI in Drug Safety: Classification, Liability, and Better Regulation” ile devam etti. İlk gün, bağımsız bir PV uzmanı olan Dimitris Zampatis tarafından “New Developments in Signal Management in Pharmacovigilance” ile son buldu. İlk gün katıldığımız konferanslar genel olarak teknolojiyle ilgiliydi, yapay zekâ tabanlı yeniliklerin zamandan tasarruf sağlaması ve daha birçok yeniliğe fırsat sunması hem sektörümüze daha geniş bir perspektiften bakmamızı sağladı hem de kendi yazılımlarımız geliştirmemiz için bize ilham oldu.

28 Eylül günün ilk konferansı olan “Automation and Machine Learning in PV: Over Promising or Under-delivering?” GSK’den Jens-Ulrich Stegmann tarafından sunuldu. Bir sonraki konferans BAYER’den John Reinhard Pietzsch tarafından sunulan “Applied Data Science in Modern Pharmacovigilance” idi. Son olarak PharSafer’den Graeme Ladds’in sunduğu “Case Processing-The Most Important Part of Pharmacovigilance- So Manual or Automated for the Future?” ile günü bitirdik. İkinci gün şirketimizin gelecekteki işleri için oldukça verimli geçti. Ayrıca, alanında uzman kişilerle konferanslarda gördüğümüz konuları tartışma şansı bizim ufkumuzu daha da genişletti.

29 Eylül’de kongre sona ererken günün ilk sunumu olan ve GSK’den Abiola David’in sunduğu “How to Get the Best Outsourcing Outsourcing”e katıldık. Ardından, Astellas Pharma Europe BV’den Bert Van Leeuwen tarafından sunulan “Embedding Signal Management in PV Processes: Proper Action and Common Sense”programına katıldık. Son konferans ise, Adagio Therapeutics’ten Cristina Damatarca ve Cadila Pharmaceuticals’dan Vipin Sethi tarafından sunulan “Artificial Intelligence-Future for Pharmacovigilance and Drug Safety Professionals” idi.

 

 

World Drug Safety Congress Europe’u geride bırakırken, bize yeni fırsatlar vermesinden ve sektöre yeni bir vizyon kazandırmasından memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isteriz.

Gelecek kongrelerde görüşmek üzere!

Siz de sektör deneyimlerinizi sayfamızda paylaşmak isterseniz atelier@pharmasoft.com.tr adresi üzerinden yazılarınızı editörümüze gönderebilirsiniz.

Yeni yazılarımızdan anında haberdar olmak için üye olmayı unutmayın!

Çok yakında yeniden görüşmek üzere sağlıkla kalın,

PharmaSoft Atelier

PharmaSoft Atelier'in yeni blog yazısından haberdar olmak için abone olun!

 

https://pharmasoft.com.tr/wp-content/uploads/2022/03/footer_logo_2.png
https://pharmasoft.com.tr/wp-content/uploads/2017/03/logo_white.png
Ürünlerimiz
Demo Talebi

Yazılımlarımız veya vermekte olduğumuz hizmetle ilgili bilgi veya demo talebiniz varsa aşağıdaki bağlantıdan bize ulaşın.

Bu sitede yayımlanan her türlü görsel, yazı vb. materyal PharmaSoft İlaç Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti’ ne aittir. Tüm hakları saklıdır.

Copyright © 2022 PharmaSoft.com™ | Bu site PharmaSoft Geliştirme Atölyesi tarafından geliştirilmiştir. atelier@pharmasoft.com.tr  adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.