Farmakovijilans Dünyasında Yeni Nesil Teknolojiler ve PharmaSoft - PharmaSoft

Hızla dijitalleşen dünyamızda, bütün iş sektörleri bu değişime ayak uydurabilmek için kullandığı teknolojileri sürekli güncelleme yönünde çalışmalar yapmaktadır. PharmaSoft olarak faaliyet gösterdiğimiz farmakovijilans ve ruhsatlandırma alanlarında da otomasyonlar, firmaların süreçlerini modern ve dijital şekilde yönetmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Yapay zekâ, makine öğrenmesi ve büyük veri gibi teknolojilerin aktif kullanılmaya başlanmasıyla, farmakovijilans süreçlerini büyük oranda otomatize etme adına uygulamalar geliştirilmeye devam edilmektedir. Bu sayede, gerçek yaşam verilerinin kolayca toplanmasıyla sinyal yönetimini etkin kılarak, ilaç firmalarına çok daha ekonomik, hızlı ve verimli bir hizmet sunmak hedeflenmektedir. Bugünkü blog yazımızda PharmaSoft’un bu alandaki vizyonunu, geliştirdiği ve üstünde çalıştığı uygulamaları sizlerle paylaşacağız. Keyifli okumalar dileriz!

Farmakovijilans ve Ruhsatlandırma alanında Modern ve Dijital Yönetim” parolasıyla yola çıkan PharmaSoft, bu doğrultuda kendini sürekli yenileyen yapısıyla müşterilerine kalite odaklı, etkin ve çevik hizmet sağlamaktadır. Kurulduğu günden bu yana çok güçlü bilgi teknolojileri alt yapısına sahip olan PharmaSoft, tamamen kendi geliştirmiş olduğu PharmaBASE Farmakovijilans Veri Tabanı ve PharmaSEARCH Literatür Tarama uygulamalarıyla, sektörün önde gelen ilaç firmalarının farmakovijilansta dijitalleşme süreçlerinde çözüm ortağı olarak, bu alandaki ihtiyaçlara yönelik talepleri karşılamaya devam etmektedir.

 

Tamamen güvenli elektronik arşive sahip, birbirine entegre 14 modülden oluşan PharmaBASE farmakovijilans veri tabanında, 5000’den fazla ilacın verileri depolanmaktadır. Microsoft Azure ortaklığı sayesinde, mevcut depolarımızla sorunsuz bir şekilde çalışan veri gölleri oluşturulması, veri güvenliğini de sağlayarak bu verilerin işlenmesini kolaylaştırmaktadır. Bunun yanında, büyük veri operasyonları ve analizi yönünde çalışmalar da yine Microsoft Azure entegrasyonuyla yürütülmektedir. Aynı zamanda, tüm farmakovijilans verilerinin duplikasyon kontrolleri, PharmaBASE tarafından otomatik bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Farmakovijilans sektöründeki dijitalleşme süreçlerinin en önemli parçalarından birinin sinyal yönetimi olduğunun bilincinde olan PharmaSoft ekibi, konuya verdiği önem doğrultusunda, PharmaBASE Sinyal Yönetimi Modülü’nü geliştirmiştir. Lokal ve global tüm kalite gerekliliklerini karşılayan bu modülde, sinyal yönetimi süreci; “tespit, validasyon, onay, analiz ve değerlendirme” olarak detaylı bir şekilde beş adımda gerçekleştirilmektedir. Bu süreçlerde, insan becerisi ve teknoloji kombine edilerek, hata payının sıfıra indirilmesi hedeflenmektedir. Bunlara ek olarak, sinyal tespitinde, kaynak çeşitliliğinin ilaçların yarar-risk analizlerine yapacağı katkı dolayısıyla, farklı kaynaklardan gerçek yaşam verisi toplanması önem arz etmektedir.

Müşteri memnuniyeti politikasından asla taviz vermeyen PharmaSoft, farmakovijilans departmanlığı hizmeti verdiği müşterilerine, şeffaf çalışma modeli kapsamında, PharmaBASE üzerinden müşteri firmaları adına gerçekleştirilen tüm sorumlulukları görüntüleme imkânı vermektedir. Bunun yanı sıra, PharmaBASE Uyunç Modülü, ölçülebilir temel performans göstergeleriyle objektif bir değerlendirme sunmaktadır.

PharmaSoft’un farmakovijilans süreçlerini otomatize ettiği bir diğer ürünü olan PharmaSEARCH literatür tarama uygulaması, güncel olarak 610 medikal dergiden oluşan ve yılda üç defa güncellenen bir veri tabanı sunmaktadır. PharmaSEARCH’ün elektronik kütüphanesi sayesinde kullanıcılar, geçmiş literatür tarama sonuçlarına da erişim sağlayabilmektedir.

Bilgi teknolojileri uzmanlarımızın geliştirmiş olduğu farmakovijilans alanına yönelik sektör-spesifik yazılımlarımız, yeni teknolojiler doğrultusunda güncellenmektedir. İlaç sektöründe öncü müşteri firmalarımızın düzenli geri bildirimleri ile, sistemlerimiz yeni oluşan talepler doğrultusunda çevik bir şekilde gelişmeye devam etmektedir. Bunun yanı sıra, PharmaSoft farmakovijilans ve bilişim ekiplerimiz, farmakovijilans otomasyonu alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek, çok seslilik ve fikir paylaşımının en önemli değerler arasında olduğu çalışma ortamımızda, sistemlerimizin etkinlik ve kalitesini en üst düzeye taşıma noktasında birlikte hareket etmektedir. Esnek yapısı, hızlı aksiyon alabilme kabiliyeti ve çevik bakış açısıyla PharmaSoft, alanında uzman ekibi ve güçlü alt yapısı ile yeni teknolojileri sistemlerine entegre ederek, etkin, sürdürülebilir modern ve dijital hizmet sağlama noktasında çözüm adresi olma konusundaki misyonunu sürdürmektedir.

Siz de sektör deneyimlerinizi sayfamızda paylaşmak isterseniz atelier@pharmasoft.com.tr adresi üzerinden yazılarınızı editörümüze gönderebilirsiniz.

Yeni yazılarımızdan anında haberdar olmak için üye olmayı unutmayın!

Çok yakında yeniden görüşmek üzere sağlıkla kalın,

PharmaSoft Atelier

PharmaSoft Atelier'in yeni blog yazısından haberdar olmak için abone olun!

 

https://pharmasoft.com.tr/wp-content/uploads/2022/03/footer_logo_2.png
https://pharmasoft.com.tr/wp-content/uploads/2017/03/logo_white.png
Ürünlerimiz
Demo Talebi

Yazılımlarımız veya vermekte olduğumuz hizmetle ilgili bilgi veya demo talebiniz varsa aşağıdaki bağlantıdan bize ulaşın.

Bu sitede yayımlanan her türlü görsel, yazı vb. materyal PharmaSoft İlaç Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti’ ne aittir. Tüm hakları saklıdır.

Copyright © 2022 PharmaSoft.com™ | Bu site PharmaSoft Geliştirme Atölyesi tarafından geliştirilmiştir. atelier@pharmasoft.com.tr  adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.